Kyckling souvlaki med rostad potatis och grekisk sallad

Ingredienser

Kycklingsouvlaki

  • 700 gram kycklinginnerfilé
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk röd balsamvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 paket grillpinnar
  • 1 msk olivolja

Potatis

  • 800 gram fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 st bakplåtspapper

Grekisk sallad

  • 0,5 st romansallat
  • 125 gram körsbärstomater
  • 0,5 st zucchini
  • 0,5 st gurka
  • 0,5 kruka(or) färsk basilika
  • 0,5 st röd lök
  • 100 gram svarta oliver, urkärnade
  • 100 gram soltorkade tomater
  • 150 gram fetaost
  • 0,5 msk olivolja
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning
1. Värm ugnen till 200 grader.
Potatis:
1. Skölj och skiva potatisen. Blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 30 min.
Kycklingsouvlaki:
1. Lägg kycklingfiléerna i en skål. Tillsätt riven vitlök, soja, balsamvinäger, salt peppar och timjan. Blanda om ordentligt och trä kycklingen på spett.
2. Hetta upp olja i en stekpanna/grillpanna och stek kycklingspetten på hög värme ca 1 min/sida så att de får en fin stekyta. Lägg över spetten på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen under potatisen i ca 10 min.
Grekisk sallad:
1. Skölj alla grönsaker. Strimla salladen, halvera tomaterna, skiva zucchinin, tärna gurkan, grovhacka basilikan och skala och strimla rödlöken. Blanda i en skål och tillsätt oliver och soltorkade tomater.
2. Smula i fetaost och tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av med lite salt och peppar.
3. Servera kycklingsouvlakin med rostad potatis och grekisk sallad.